Activiteiten


Aanvankelijk was algemene aanneming de belangrijkste activiteit. Intussen heeft de groep 4 activiteiten:

  • Ontwikkeling en beheer van vastgoed
  • Het investeren in en exploiteren van hotels
  • Investeren in dienstenbedrijven
  • Bouw

Activiteiten
Vastgoed

Vastgoed

Vastgoed is één van de belangrijkste activiteiten van de groep. De groep beschikt over een zeer gediversifieerde vastgoedportefeuille en investeert voortdurend in haar optimalisatie en uitbreiding. Het volledige proces van aankoop, ontwikkeling, bouw, verhuur, verkoop en beheer gebeurt in huis. De commercialisatie en het beheer gebeuren via Alides Properties nv. De ontwikkeling van nieuwe projecten verloopt via Alides REIM nv en Ghent Industrial Investment nv. Group Maes is de 3e Belgische private holding in ‘Top Expertise 100’ van 2013. Ook staat ze op de 23e plaats onder de Belgische beleggers en de 39e plaats tussen alle beleggers die op de Belgische markt aanwezig zijn.

Hotel

Hotel

Sinds 1970 ontwikkelt, exploiteert en beheert de Group Maes hotels. Momenteel heeft de groep twee hotels in haar portefeuille.

Productie

Productie

Een derde activiteit van de Group Maes is het investeren in industriële productie- en dienstenbedrijven . ACS Technics nv is voor 100% een dochtermaatschappij van de Group Maes.

Bouw

Bouw

Historisch was Algemene Bouwonderneming R. Maes als verticaal geïntegreerd bouwbedrijf georganiseerd. Vervolgens werd een Joint Venture opgericht met het bouwbedrijf Van Roey voor de algemene aannemingsactiviteiten.